Om oss

OM KRÅKESTANS MC

Kråkestans MC är en kamratlig, partipolitiskt obunden och märkesoberoende sammanslutning av motorcykelägare och andra intresserade.

Klubben har till ändamål att främja motorcyklismens intresse samt tillvarata medlemmarnas intressen i olika mc-frågor. Klubben är ansluten till Sveriges Motorcyklisters Centralorganisation (SMC). Som medlem i Kråkestan så erhåller man rabatt på medlemskap i SMC och det ger i sin tur rabatt på mc-försäkringen mm.

HISTORIK

Klubben bildades 1997 av några entusiaster från stadsdelen Strömslund i Trollhättan. Strömslund kallas också Kråkestan, därav namnet på klubben. Klubblokalen låg från början i Strömslund men ligger nu intill kanalen på Överby efter 25 år på Kanalön i centrala Trollhättan.

KLUBBEN

Kråkestan är ingen märkeklubb, alla som kör motorcykel är välkommen oavsett vilket märke man kör eller vilken typ av hoj man har. Det viktigaste är att vi åker hoj och har skoj tillsammans. Det ges också många tillfällen att dela erfarenheter och diskutera MC-intresset. Kråkestan har haft ett medlemsantal på ca 70 - 100 de senaste åren.

KLUBBSTUGAN

Klubbstugan ligger på en egen ö mitt i Trollhättekanalen, och är omgärdat av vacker natur och är i sig en historisk höjdpunkt.

Huset är en gammal kanalvaktmästarbostad från 1800-talets mitt. På sommarhalvåret sitter vi ute i trädgården bland äppelträd och grönska och ser när de stora fartygen passerar vårt klubbhus. På vintern anordnar vi Afterwork, spelar biljard eller bara kopplar av i klubbstugan.

VÅRA EVENEMANG

I mitten på maj så arrangerar vi Kråkesvägen. Det brukar bli en tur på ca 12-14 mil på fina vägar i området. Under Fallens Dagar anordnar vi en kortege. Överskottet går till NÄL:s barnavdelning. Vi kör också spontana dags- och helgturer och åker på olika mc-träffar runtom i landet.